וירוס הקורונה ובשמו הביולוגי -Covid19, ללא ספק הכניס את העולם כולו לחוסר וודאות. הפוסטים הבלתי פוסקים במדיה החברתית, הספקולציות והפרשנויות רק מוסיפים דלק ל"אימה הקולקטיבית". האנרגיות בצניחה וכולם מוטי דאגה שלא לומר חרדה כלכלית ובריאותית. בערוצי החדשות, התוכן נע בין 95% הנגיף ו-5% פוליטיקה מקומית. וכשאין שום דבר חדש לומר, מביאים מומחה אחר מומחה שמציג תחזית קודרת של אותן הודעות שליליות. כל אלו משפיעים על המצב הנפשי של האוכלוסייה הכללית ובייחוד של אותם אנשים שכבר חיים עם דאגה, חרדה, לחץ ועוד… אז איך אפשר בתוך כל הכאוס הזה לשמור על בריאות הנפש שלנו??

איך שומרים על בריאות הנפש לצד הקורונה? 

הפרידו בין פרשנויות לעובדות

היזהרו שלא להתייחס לפרשנויות ודעות כעובדות מוגמרות. המדיה החברתית (פייסבוק, וואטסאפ ושות'), היא מה שמניע את הפחד (שממילא נתמך על ידי החדשות). המון מידע מוטעה מסתובב ברשתות ומקבל צורת חיים משל עצמו.

בסיס החרדה נמצא בדאגה ובציפייה ללא נודע ובהמתנה למשהו נורא שיקרה… וכשמרגישים חרדה, המחשבות עשויות לצאת משליטה, מה שמביא אנשים לקחת פיסות מידע, להכליל אותן ולהתחיל לחשוב על תוצאות קטסטרופליות – וזה לא מועיל שלא לומר מזיק.

הגיע הזמן להחזיר את השליטה במחשבות לידיים שלך!

לקרוא ולשמוע את הנתונים החיוביים שיש בקשר לוירוס הקורונה.
כדאי לזכור למשל ש-80.9% מהמקרים הסימפטומים של הוירוס הם כמו של שפעת קלה.

דגש חשוב!!!

ארגון הבריאות העולמי פרסם מדריך לבריאות הנפש והתמודדות עם לחץ בתקופת הקורונה וכך עשו גם במשרד הבריאות שלנו. תוכלו לקרוא בלינק הזה. בכל אופן, סיכמתי עבורך כמה מהטיפים שלהם:

  • הימנע מצפייה, קריאה או האזנה ממושכת לחדשות העלולות לגרום לך לחוש חרדה או מצוקה נפשית.
  • התמקד בשגרה ובהכנת תכניות מעשיות לשמירה והגנה על עצמך ועל היקרים לך.
  • צרוך מידע בכמות ובזמנים מוגדרים מראש.
  • מצא הזדמנויות להעצמת הקולות, הסיפורים, התמונות והעדויות של האירועים החיוביים כמו אנשים שהתאוששו ושוחררו הביתה.

מאז הגיע לכאן משבר הקורונה, אני מקיימת פגישות, טלפוניות ווירטואליות, לתמיכה באנשים רבים וטובים שנכנסו למועקה נפשית וחרדה עקב הכאוס הגדול.

אם אתם מרגישים שאתם זקוקים לשיחה אתם מוזמנים באהבה גדולה ליצור קשר בטופס

מרכזת את התובנות והטיפים שלי לשמירה על הנפש:

1. נהלו את השהות שלכם במרחבי המדיה החברתית

אין מה לעשות אנחנו בבית ומטבע הדברים נוכחים יותר ברשת. הפיד שלכם בפייסבוק עשוי להיות מלא בתכנים שליליים וסרטי אימה או בתכנים חיוביים, מצחיקים והמון טיפים להעברת תקופת הבידוד.
נהלו את הפיד שלכם!
עקבו אחר אנשים וקבוצות שמעלים תכנים חיוביים וטיפים לתקופת הקורונה.
בטלו את הניגון האוטומטי של וידאו.
זכרו שתמיד יש לכם אפשרות לבטל את המעקב אחרי חברים שמעלים תכנים שמכניסים אותך לסטרס (זו גם הדרך המהירה לנקות את הפיד 🙂

ריכזתי עבורכם לינקים ששלחו אלי מתאמנים וחברים וגם כאלה שאני נוכחת בהם, שיש בהם תכנים חיוביים ומועילים לתקופה הזו. הגישה מפה "החיים בצל קורונה – ניהול המרחב הוירטואלי "

2. נהלו את המיקוד שלכם!

ב-NLP אנחנו יודעים שמה שאנחנו מתמקדים בו גדל.

האנרגיה זורמת לאן שתשומת הלב מתמקדת

אנחנו גם יודעים שהגוף והנפש קשורים זה לזה. מה שאומר שהמח שלנו יכול להשפיע בצורה חיובית או שלילית על הבריאות הגופנית שלנו.

חרדה היא אזהרה מהתודעה הלא מודעת להתמקד במה שאתה רוצה.

מה שאומר שאם אתם מודאגים, אתם מתמקדים בדבר שאתם לא רוצים שיקרה. וככל שתקדישו לזה יותר תשומת לב כך גם המחשבות והרגשות הנלווים לזה יגדלו.

בהקשר הזה חשוב לי שתמשיכו לנקוט את כל אמצעי הזהירות הנדרשים: שטיפת ידיים, שמירה על מרחק של 2 מטרים וכל הנחייה אחרת שיוצאת ממשרד הבריאות.

אחת הדרכים לשמור על עצמנו בתקופה זו, היא לשמור על שפה חיובית והצהרות חיוביות כלפי עצמנו וכלפי העולם. מיקוד במה שאני כן רוצה בחיי או על מה שאני רוצה יותר.

3. תקדישו זמן לאלה שמרימים את האנרגיות שלכם (תתרחקו מאנרגיה רעה)

כולנו מכירים את האנשים שאני מדברת עליהם… הקדישו זמן לאנשים שמעלים לכם את האנרגיה החיובית ואיתה את הרגשות החיוביים שלכם. אותם אנשים בשלווה שלהם, מציגים פקספקטיבה מידתית ופתרונות מעשיים.
הבוקר סיימנו תקופה שבה המתבגר הפרטי שלנו שהה בבידוד. עם כל הקושי, הדבר המרכזי שסייע לכולנו לעבור את התקופה הזו הוא המיקוד במטרה של שמירה על האנרגיות ומצב הרוח הטוב.
בעשייה העסקית שלי, אני ממוקדת בתשוקה שלי לעשייה, בהתלהבות לעזור לקהילה שלי ואיך לתת לאנשים ערך בתקופה הזו. אני לומדת דרכים חדשות למתן השירותים שלי כמו להעביר את קורסי ה- NLP שאני מעבירה בכיתות וירטואליות. גמישות מחשבתית ויצירתיות הן המיומנויות המשמעותיות ביותר בימים אלו.

כל אלו אפשריים עבורי מאחר ואני מקיפה את עצמי באנשים ומסרים חיוביים. אין לי ספק שהיומיום שלי יכל להיות שונה מאוד אם הייתי מאפשרת לזוללי אנרגיה להיכנס…

איך עושים את זה?
לחצו כאן » למדריך לניהול מערכות יחסים בחייך

4. מתמודדים עם כאן ועכשיו!

אף אחד מאיתנו לא יודע לאן תוביל אותנו הקורונה. אף אחד מאיתנו לא יודע לומר מתי המשבר הזה יסתיים.
אנחנו יכולים לשבת ולשקוע במחשבות על "מה יקרה אם…" ולסיים בתסריטים שאולי לא יתרחשו לעולם. אי אפשר באמת להגיב למשהו שאנחנו לא יודעים מהו. וזו הסיבה שהמעקב אחר ההודעות וההנחיות שיוצאות מהממשלה הוא המפתח. מה שקורה כרגע לאנשים שנמצאים בתוך הכאוס הוא שהם מייצרים לעצמם במח תסריטי אימה, שמובילים אותם לתחושות לחץ וחרדה, כולל כל התגובות הפיזיות הנלוות – הצפה של הורמון הלחץ – קורטיזול ודופק מואץ. כשהגוף פועל ככה לאורך זמן, מערכת החיסון נחלשת, מה שהופך אותנו לפגיעים יותר לנגיפים וחיידקים.

אם אתה סובל מחשיבה קטסטרופלית, כדי לעצור את כדור השלג הרגשי הזה, תוכל לשאול את עצמך:
מה קורה ברגע זה? איזו פעולה אני יכול לעשות ברגע זה?

חיי מלאים במצוקות איומות שרובן מעולם לא התרחשו / מרק טווין

שאלו את עצמכם מה אתם יכולים לעשות כדי להפחית מתח ולהישאר רגועים.

5. מצאו את ההזדמנות!

המציאות של כולנו השתנתה. כולנו הונחנו לעצור כל פעילות חוץ ולהישאר בבית במרחב המשפחתי.
ובתוך המציאות הזו כדאי יהיה לשאול את עצמנו מ

מה יעיל לעשות? אילו דברים חדשים יש לכם הזדמנות ללמוד? אילו ספרים אתם יכולים לקרוא?

דווקא עכשיו הזמן, בתוך הכאוס הזה, להתמקד בטוב בחיינו הפרטיים, המשפחתיים, הזוגיים, העסקיים, הקהילתיים והציבוריים ולשאול את עצמנו – מה ההזדמנויות שהקורונה הזו מביאה איתה?

מוזמנים לשתף במחשבות, רעיונות וטיפים לשמירה על הנפש שלנו בתקופה הזו ובכלל ממש כאן למטה בתגובות.
ואם אתם מכירים מישהו שהכלים הללו יכולים להועיל לו תהיו חברים ושלחו לו את הלינק.

באהבה גדולה,
אפרת ♥


זה אפשרי

להתעורר עם תשוקה, להתנהל בביטחון ומיקוד ולסיים את היום בסיפוק ורגיעה


לפגישת היכרות ותהליך אישי לחצו כאן

מוזמנים לעקוב גם בפייסבוק